De ce are o cană de bere un mâner?

Bine, aceasta este o întrebare bună, nu-i așa? Căni de bere există de secole și au avut multe forme și modele diferite de-a lungul anilor. Ceea ce au în comun este faptul că o cană de bere, spre deosebire de un pahar de bere, are un maner. Unii oameni îi spun de fapt maner, dar mă rog.

Veniți să vă duc să descoperiți toate motivele pentru care cană de bere are un mâner.

Mânerul cănii de bere este un izolator termic

Nu vă voi învăța nimic dacă vă spun că suntem cu toții de acord asupra unui lucru: berea este mai bună când este rece! Așadar, mânerul cănii a fost inițial menit să împiedice berea să se încălzească prea mult. Încălzindu-se, berea își pierde (sau își câștigă, după unii) calitățile gustative.

Temperatura pielii noastre este în medie de 36° și, prin urmare, dacă țineți un pahar pentru o vreme, veți încălzi lichidul pe care îl conține. Acesta este un simplu transfer de căldură termică. Căldura pe care o degajați se transferă recipientului și, în schimb, mâna dumneavoastră se răcește. Aceasta este mecanica fluidelor pentru cei care au uitat că au mers la școală!”

Condensation chope de biere

În sezonul estival, să iei cana de mâner înseamnă și că nu te trezești cu mâna udă din cauza condensării ca atunci când bei berea dintr-o halbă, de exemplu. Recunosc că nu sunt un mare fan al acelei atingeri umede de fiecare dată când vreau o înghițitură!

chope de bière a fost astfel prevăzut cu o anse din acest motiv de izolare, dar nu numai.

Cupa de bere vs paharul de vin

Aici începe vechiul duel fratricid al vinului vs. berii. Se obișnuia să se facă diferența între recipiente în funcție de lichidul pe care erau destinate să îl conțină.

Un pahar de vin sau cupa de vin era luată cu mâna plină atât pentru a o ține în gură, cât și pentru a ține un toast. Un beer glass prea veți observa, dar aici vorbim despre tankard!”

Antique wine cup

Au trecut doar câteva decenii de când avem frigidere pentru a păstra la rece băutura noastră iubită de malț. Menținerea băuturilor la rece înainte era numai logistică, iar păstrarea unei băuturi la rece după ce era servită, o provocare.

Vichingii au înțeles acest lucru și de aceea au conceput acest tip de mici minuni:

Fă clic pe fotografie pentru a merge să o vezi!

Un pahar de vin și un chope nu sunt atât de diferiți, în afară de celebra noastră dansare. La prima vedere ai putea identifica nectarul menit să umple unul sau altul în funcție de designul său.

Mânerul cănii este folosit pentru depozitare

De la pub-urile tradiționale la barurile moderne, mânerul unei căni de bere este, prin urmare, una dintre cele mai ușor de recunoscut caracteristici. Ați observat vreodată că barurile – mult prea rare – care se oferă să vă servească o bere în halbă le iau de cele mai multe ori pe un bar mare sau pe o balustradă, dacă preferați?

Îmi pare rău, dar nu am putut găsi o fotografie care să ilustreze acest aranjament! Pentru a vă consola iată deja o cană originală!!!

Dați click pe fotografie pentru a merge să o vedeți!

La fel ca ochelarii cu picior pentru vin, care sunt ținuți cu capul în jos datorită piciorului, copii sunt “înfipți” pe un bar pentru a se usca liniștiți la 45° datorită mânerului lor. Acest lucru eliberează blatul sau blatul de lucru, iar depozitarea paharelor cu capul în jos împiedică acumularea prafului în interior.

Este o idee stupidă, dar diabolic de logică atunci când te gândești la ea!

Mânerul pentru halbă de bere vă permite să transportați mai multe halbe

Ați avut vreodată ocazia să participați la Oktoberfest? Dacă da, trebuie să fi văzut că chelnerițele reușesc isprăvi atunci când vine vorba de numărul de cupestrong> pe care reușesc să le care. Datorită prezenței unei înfășurări pe halbele de bere, prinderea face posibilă ținerea unui număr cât un rotund împărțit la diametrele lor respective.

În vremea tavernelor și a hanurilor, îmi imaginez că soiffardele trebuie să fi cerut bere atât de des, încât chelnerii trebuie să fi fost destul de fericiți să economisească drumuri, putând să ia o mulțime de cupe odată.

Aici, apropo, este recordul aprobat de Guiness Book pentru transportul berii, pe care l-am postat pe canalul nostru de Youtube:

Bărbatul reușește totuși să care peste 40 de metri mai mult de 70 kg la braț! Povestea nu spune dacă le-a băut pe toate pentru a-și sărbători recordul, dar bravo lui oricum.

Mânerul cănii pentru farmecul său estetic

Nu știu dacă v-ați uitat vreodată la cănile noastre de bere, dar dacă ați făcut-o, ați observat că pentru majoritatea lor folosim mânerul pentru a adăuga un plus de originalitate.

Aceasta este partea pe care o veți ține în mână și o atenție deosebită este acordată designului său. În funcție de model, poate fi o coadă de șarpe, din os sau chiar o coadă de dragon!

Exemple:

Faceți clic pe fotografie pentru a merge să vedeți această cană din oțel!

Fă clic pe fotografie pentru a merge să vezi această cană de cavaler!

Fă clic pe fotografie pentru a vedea această cană de pirat!

Fă clic pe fotografie pentru a verifica această halbă de bere cu cap de dragon!

învelișul unei halbe de bere aduce posibilitatea unei atingeri estetice care este foarte apreciată și sper că și foarte iubită!

Mânerul unei halbe de bere oferă o prindere confortabilă

Nu se poate nega că prinderea unei halbe de bere de mâner oferă o senzație mult mai apreciabilă decât un simplu pahar de bere.

Nu numai că cade perfect în mână, dar faptul că nu ții paharul direct oferă o senzație greu de descris. Un fel de omnipotență după părerea mea, dar asta e doar părerea mea!

Caza de bere fără mâner nu mai este o cană de bere

De-a lungul timpului, mânerul a devenit o caracteristică iconică a cănilor de bere. Mult mai mult decât un simplu diferențiator sau un accesoriu decorativ, mânerul iubitelor noastre cupe de bere contribuie la mistica sa. Dacă îndepărtați manerul de pe o cană, este clar că nu este același recipient și își pierde o mare parte din farmec.

Nu degeaba am ales să ne numim Chopedebiere deoarece pentru noi, creatorii acestui site și ai acestui brand, cană de bere face parte din patrimoniul nostru. Un iubitor de bere trebuie să știe să aprecieze un obiect atât de frumos la adevărata sa valoare.

Dați click pe fotografie pentru a merge să vedeți această cană cu craniu și coarne!

Aș adăuga chiar că un pahar de bere adaugă o altă dimensiune degustării berii, dar asta este doar părerea unui entuziast!

Dacă ați avut răbdarea să-mi citiți articolul până la capăt, trebuie să știți că puteți beneficia de o reducere de 20% la întreaga comandă introducând în coșul de cumpărături codul BLOG20.

Rezerv acest cod pentru cei mai fideli cititori ai mei, care au descoperit site-ul nostru prin intermediul articolelor pe care le postez cu drag! Ca să știi, codul nu poate fi combinat cu alte coduri de reducere pentru că oricum nu trebuie să exagerezi eh! 20% reducere nu ne lasă deja prea multă marjă dar măcar îmi răsplătesc cititorii.

Pentru a mă încuraja și a mă susține, nu ezita să cumperi ceva de la noi!

Site-ul nostru oferă peste 100 de cupe de bere diferite și toate sunt unice!

Pentru a descoperi toate produsele noastre, faceți clic pe acest link: Chopedebiere.

Dacă doriți să citiți un alt articol de-al meu, vă sugerez să consultați 18 sfaturi pentru decaparea unei sticle fără deschizător de sticle.

Pentru a vedea toate celelalte articole de pe blogul meu, faceți clic pe Blog De Chopedebiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *