10 povești amuzante și anecdote despre bere

Bine ai venit dragă cititorule pentru că dacă dai peste acest articol, este din 3 motive întemeiate:

  • Îți place berea și asta e un noroc pentru că și mie îmi place
  • .Ești dornic să te distrezi pentru că titlul acestui articol te-a atras
  • Ești curios și, contrar expresiei, consider că curiozitatea este orice, mai puțin un defect neplăcut

Acum că te-am frecat și te-am periat, voi putea să atac și să-ți spun despre ce este vorba!

Am încercat să adun o mulțime de informații despre bere, culese în stânga și în dreapta. Vei avea cu ce să te educi cu aceste 10 povești și anecdote amuzante despre bere. Rețineți întotdeauna că toate sunt adevărate, ceea ce le face mult mai interesante! Și da, berea dezlănțuie pasiuni de mii de ani deja.

Când îți măriți fiica, trebuie să îi clătești gâtlejul ginerelui timp de 1 lună!

Imaginați-vă că sunteți un locuitor al să zicem la întâmplare…Babilonului! Și să mai spunem că totul are loc…acum 4.000 de ani (ca să rotunjim). Sunteți părintele mândru al unei fiice și asta este, ați găsit în sfârșit ginerele ideal cu care să o căsătoriți. Bine, știm că criteriile de căsătorie la acea vreme erau particulare, dar nu vom insista asupra detaliilor.

Nunta decurge perfect, dar se dovedește că trebuie să respecți un obicei anume. De fapt, îstrong>n urmă cu 4.000 de ani îstrong>n Babilon, tatăl miresei trebuia să-i furnizeze ginerelui său tot miedul pe care îl putea bea timp de o lună după nuntă!

1 month's supply of beer!

Pentru cei care nu știu, miedul este o bere făcută cu miere. Inutil să spun că bărbații sunt fani ai berii lor locale de secole, așa că ginerele a fost destul de fericit cu această tradiție!

Babilonienii își bazau calendarul pe lună, ca multe alte popoare. Pentru că calendarul lor se baza pe lună, această perioadă era numită Luna Mierii. Așa că veți înțelege că în zilele noastre o numim Luna Mierii.

Ce s-a schimbat acum, însă, este că l-aș sfătui cu tărie pe mire să nu bea bere până îi este sete în timpul lunii de miere. L-ar putea băga în bucluc, nu-i așa!

Când nu aveai termometru, îți foloseai degetul mare!

Sper că nu ți-ai făcut o impresie greșită că va trebui să-ți iei temperatura cu degetul mare și să ți-l bagi în… ei bine, oricum nu e deloc așa!

Veniți, suntem aici să ne educăm, ce naiba!

Folosește-ți degetul mare!

Nu știu dacă ați avut vreodată ocazia să vă preparați propria bere, dar ar trebui să știți că trebuie să adăugați drojdie atunci când preparați bere. Ca o reamintire, drojdia este utilizată în procesul de fermentare. Aceasta permite transformarea zahărului care se adaugă în must în 2 componente: în primul rând etanol, cu alte cuvinte alcool, și în al doilea rând dioxid de carbon. Drojdia este fragilă și trebuie amestecată la temperatura potrivită.

Cronologic, berarii au ajuns cu mult înainte de inventarea termometrului, vă puteți imagina. Ei și-au dat seama cu mult timp în urmă că temperatura mustului are un efect atunci când drojdia este adăugată. Cel mai simplu mod pentru ei de a controla temperatura a fost să își folosească pielea și, mai precis, degetul mare.

Astăzi, este mai probabil să fie părinții care controlează temperatura laptelui pe care urmează să îl dea bebelușului lor pe mâinile lor. Scopul este diferit, dar principiul rămâne același!

Din practica berarilor englezi de a-și folosi degetul mare a apărut expresia “Rule of thumb” pe care o putem traduce cuvânt cu cuvânt ca “La règle du pouce”. Nu înseamnă prea mult în engleză. O traducere cu mai mult sens ar fi mai aproape de “Au jugé” sau “À la louche”.

Cum v-ar plăcea să semnați un contract de închiriere pe 9.000 de ani pentru a vă lansa fabrica de bere?

În 1759, un antreprenor englez căuta un local pentru a-și lansa propria bere. El a fost atras de o fabrică de bere abandonată din Dublin. Acest viitor producător de bere nu avea suficienți bani pentru a o răscumpăra la momentul respectiv, așa că a ales să o închirieze. Era atât de sigur de viitorul său succes încât a semnat un contract de închiriere pentru… 9.000 de ani cu proprietarul de atunci!”

Guinness barrels

Nu știa la acea vreme că berea sa va deveni celebră în întreaga lume mulți ani mai târziu. Acel om a fost Arthur Guinness și a lansat faimoasa sa Guinness Stout în același an.

Îți încălzește berea!

Știați că unele beri trebuie servite în pahare? Ca și vinul, berea trebuie servită la temperatura potrivită, în funcție de caracteristicile sale specifice. Un vin alb se savurează cel mai bine răcit, în timp ce un vin roșu se bea de obicei la temperatura camerei.

E bine că vorbim despre pahare, pentru că, din fericire, oferim mai multe pe site-ul nostru:

Pahar de bere cu craniu cu cască

Let’s take a look!

După cum știți, o bere prea rece își pierde aroma și savoarea.

Acest lucru este valabil mai ales în cazul berilor puternice precum Triple sau IPA, de exemplu. Servirea acestor tipuri de bere într-un pahar permite băutorului să își încălzească băutura cu căldura mâinilor. Este destul de potrivit să menționăm IPA pentru că vom vorbi imediat despre ea.

De ce IPA-urile tind să fie beri puternice: istoria IPA-ului

O mică notă de istorie, berea IPA (India Pale Ale)a luat naștere în timpul epocii coloniale a Imperiului Britanic. Nu trebuie să vă reamintesc că britanicii sunt destul de mari fani ai berii. Inutil să spun că soldații britanici nu fac excepție de la această regulă, dimpotrivă.

Anglia a colonizat India. Pentru a menține ordinea pe acest vast teritoriu, Majestatea Sa a trebuit, prin urmare, să aibă o prezență militară acolo. Ce modalitate mai bună de a-ți motiva și recompensa trupele decât să le trimiți bere bună de acasă, nu? Doar că transportul berii din Anglia în India dura foarte mult timp.

Taj Mahal

Această denumire IPA provine de fapt dintr-o rețetă special creată pentru a rezista acestei călătorii. Englezii și-au dat seama că, prin creșterea considerabilă a hameiului și a alcoolului din berea lor, permiteau 2 avantaje cruciale:

  • Avea o bere care avea încă un gust bun la sosire. Hameiul își pierde potența de-a lungul lunilor.
  • Avea o băutură cu suficient alcool pentru a satisface soldații însetați. Alcoolul avea 2 avantaje. În primul rând, făcea ca berea să dureze mai mult. În al doilea rând, alcoolul conținut în bere era cel care le permitea soldaților să se îmbete și să suporte condițiile de viață.

Soldații din garnizoană s-au obișnuit cu gustul amar specific berii cu foarte mult hamei și rețeta a fost păstrată pentru consumul zilnic. Din nevoie a venit invenția, cum se spune! Așa că acum înțelegeți de ce IPA-urile sunt atât de alcoolice, chiar dacă le puteți doza mult mai puțin dacă aveți nevoie.

Youtuberul nostru preferat Une Bière et Jivay îmi demontează argumentul “excesului de hamei” ca origine a IPA-ului, dar hei, fiecare cu ale lui! Videoclipul său este scurt și la obiect:

Cannabisul și hameiul sunt verișori, așa că pot fuma hamei?

Ah ah ah te-am prins cu titlul ăsta, nu-i așa?

Bine, dacă ai chef să încerci un joint de hamei, nimic nu te oprește! În opinia mea, fumatul hameiului trebuie să fie atât de amar încât ar trebui să te calmeze foarte repede!

Hamei

Un 2002 studiu a arătat că structura moleculară a hameiului și a canabisului este deosebit de asemănătoare. Ambele sunt membre ale familiei cannabinaceae.

Se pare că hameiul, ca și canabisul, poate avea un rol terapeutic. Nu voi insista asupra subiectului canabisului, deoarece puteți găsi o mulțime de articole pe internet pe cont propriu.

Hameiul este cunoscut pentru proprietățile sale relaxante, de inducere a somnului și analgezice. Este folosit de mult timp în naturopatie și homeopatie.

Când bei bere ieftină, bei orez!

Alalala…. Ați auzit vreodată de berile de supermarket? Și dacă vă povestesc despre acele bune și vechi pachete de 24 sau 12 care poartă adesea inscripția “bere de lux“, știți despre ce vorbesc? Apropo, acea mențiune “de lux” m-a făcut întotdeauna să râd în hohote, pentru că e unul dintre modurile prin care știi că e bere ieftină!

E amuzant, dar cred că fiecare băutor de bere a avut ocazia să guste măcar o dată una. Acestea fiind spuse, atunci când nu ai mulți bani și sunteți mai mulți, tot ajută. Cred că ar fi bine să fim sinceri!

Nu știu dacă sunteți conștienți de ingredientele de bază ale berii: apă, malț, hamei, drojdie, zahăr. Se pare că iubiții noștri industriași și, în cazul nostru specific, marile fabrici comerciale de bere, fac mereu tot posibilul pentru a economisi materii prime. Unele dintre aceste fabrici de bere folosesc cereale ieftine, cum ar fi orezul, pentru a transforma zahărul în alcool!

Rice

Pe de altă parte, amintiți-vă că producătorii de bere artizanală aproape că nu fac asta niciodată. Există un motiv pentru care berile artizanale sunt mult mai bune decât mărcile industriale naționale și internaționale. Este “magia” industrializării, cum se spune…

Am reușit totuși să găsesc contraexemplul la ceea ce tocmai am spus, dar este totuși foarte rar:

V-ați vedea bând o bere din craniul inamicului dumneavoastră?

O idee ciudată, nu-i așa? Va părea deja mai puțin ciudată dacă îți spun că ești un viking. Da, s-ar părea că acest străvechi popor nordic era adeptul acestei practici. Vichingii foloseau craniile dușmanilor lor drept recipiente pentru berea lor. Era o modalitate de a impune respect celorlalți și de a recupera puterea fostului adversar.

Dacă sunteți un fan al vikingilor și al… craniilor lol, aș dori să profit de această ocazie pentru a vă prezenta cana noastră cu craniu viking:

Să o vedem!

Există și o asemănare cu indienii americani. Când vânau bivoli, aveau obiceiul să taie trunchiul animalului pentru a-i mânca inima încă caldă. Asta nu e tot, pentru că trebuie să mai știți că vikingii beau o bere foarte specială numită Aul sau Ale. După ce o beau, intrau în luptă fără teamă sau teamă. Când mergeau la luptă, acești războinici intrau într-un fel de transă și furie ucigașă împotriva dușmanilor lor. Din această stare s-a născut un cuvânt. În limba norvegiană, “Berserk” înseamnă literalmente “cămașă de urs”. Vikingul fără cămașă, dar cu părul de pe piept suflând în vânt, era așadar ca un urs care își dezlănțuie furia. Fiți atenți în cazul în care un amic vă oferă o bere scandinavă, nu se știe niciodată!

Cu această cană de aici, în mod normal nu riști decât să ai o adevărată cană de bere vikingă !

E de top, vreau să o văd!

Fă-ți berea cu o rețetă veche de 4000 de ani dată de un zeu!

Berea face parte din istoria omenirii de milenii. Arheologii au găsit numeroase dovezi în mai multe culturi și situri diferite. Acestea iau în principal forma unor imagini cu oameni care prepară, depozitează și beau bere. Lumea antică este chiar sub picioarele noastre, plină de orașe ruinate sau morminte uitate împrăștiate peste tot.

Săpătură arheologică

În urmă cu câțiva ani, arheologii au descoperit o tăbliță de lut. Analiza scrierii a arătat că era mesopotamiană și a fost estimată la 4.000 de ani vechime. Astfel, oamenii de știință s-au străduit să o traducă pentru a descifra ceea ce păreau a fi cuvinte și numere.

În cele din urmă și-au dat seama că era vorba de o rețetă pentru bere. Acest lucru nu i-a intrigat mai mult decât atât la momentul respectiv, deoarece berea este omniprezentă în lumea antică. Cu toate acestea, au realizat că această rețetă era prezentată ca fiind transmisă de însuși zeul!

Acest zeu era puternic și “multifuncțional” pentru că era:

  • Master al apelor subterane
  • Master al înțelepciunii
  • Master al artelor și tehnicilor
  • Maestru al magiei
  • Maestru al exorcizării

Dacă te gândești bine, toate aceste calități se potrivesc destul de bine cu berea. Fabricarea berii este o artă care necesită o anumită tehnică. Principalul ingredient al berii este apa proaspătă. Fabricarea berii te învață înțelepciunea și capătă întotdeauna o latură magică. În sfârșit, berea și beneficiile sale, atunci când este consumată cu moderație, poate exorciza anumite afecțiuni.

Ia te uită, am reușit să plasez toate aceste cuvinte pentru a le raporta la bere! Da, sunt mândru de mine și îmi permit să subliniez asta!

Înșelă berea și vei fi un eretic!

După cum știți, berea este integrată în majoritatea culturilor noastre și face parte din viața noastră de zi cu zi. Poate știți că Biserica primară a declarat că berea, sau alcoolul în general, este un dar de la Dumnezeu și că depinde de om să folosească și să se bucure de acest dar

Pe baza acestui principiu, berea este deci bună pentru om. Desigur, Biserica permitea credincioșilor săi să aleagă dacă doresc sau nu să o bea. Pe de altă parte, era oficial interzis să disprețuiești alcoolul în sine. Dacă aveai ideea proastă de a dori să critici alcoolul, erai imediat considerat eretic! În cel mai bun caz, acest lucru însemna pierderea puținelor drepturi civile pe care le aveai. Puțin mai puțin norocos, erai exilat. Iar pentru cei de-a dreptul ghinioniști, era condamnarea la moarte!

Se pregătește rugul

Aici ajungem la sfârșitul acestor 10 povești. Fiți siguri că sunt mult mai multe și ele pot face obiectul unei viitoare postări. Nu am vrut să scriu ceva care să vă ia 1 oră să citiți. Veți găsi și câteva articole foarte interesante pe această temă.

Aș dori să profit de această ocazie pentru a vă prezenta un poster vintage din hârtie kraft pe care îl vindem și care prezintă 10 fapte incredibile despre bere (nu sunt aceleași pe care le-am menționat eu):

E frumos, o să arunc o privire

Nu fac Wikipedia și asta este deliberat. Încerc să aduc la viață aceste anecdote și sper să vă placă. Nu ezitați să-mi lăsați un comentariu, este întotdeauna o plăcere!

Scrierea acestor articole de blog îmi ia mult timp pentru cercetare, scriere, imagini, etc…. După cum puteți vedea, nu există bannere publicitare intruzive pentru asigurări, credite sau orice altceva, dar ca urmare nu îmi oferă nicio sursă de venit.

Dacă ai avut răbdarea să-mi citești articolul până la capăt, trebuie să știi că poți beneficia de o reducere de 20% din întreaga comandă introducând în coș codul BLOG20.

Rezerv acest cod pentru cei mai fideli cititori care au descoperit site-ul nostru prin intermediul articolelor pe care le postez cu drag! Ca să știi, codul nu poate fi combinat cu alte coduri de reducere pentru că oricum nu trebuie să exagerezi eh! 20% reducere nu ne lasă deja prea multă marjă dar măcar îmi răsplătesc cititorii.

Pentru a mă încuraja și susține, nu ezita să cumperi ceva de la noi!

Dacă, de exemplu, sunteți în căutarea unui deschizător de sticle original, veți găsi cu siguranță ceva care să vă convină printre modelele noastre – avem peste treizeci! Pentru a vedea toate modelele noastre, faceți clic pe acest link: 100% deschizătoare de sticle originale!

Pentru a descoperi toate produsele noastre, faceți clic pe acest link: Chopedebiere.

Dacă doriți să citiți unul dintre celelalte articole ale mele, vă sugerez Cele mai bune idei de cadouri de Ziua Bunicului.

Pentru a vedea toate celelalte articole de pe blogul meu, faceți clic pe Blog De Chopedebiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *