Care este valoarea nutritivă a berii?

Aceasta este o întrebare care apare adesea în discuțiile de la aperitivele cu prietenii, nu credeți? Mai ales în Franța, unde suntem obișnuiți să bem vin frecvent. Comparația se face foarte des între aceste 2 băuturi.

În acest articol voi enumera ingredientele pe care le conține berea și voi menționa aportul caloric al fiecăruia dintre ele. Sper că astfel veți putea vedea mai clar data viitoare când veți avea chef să beți o bere.

Care sunt ingredientele din bere?

Există peste 2.000 de substanțe în berea modernă. Multe dintre ele sunt benefice pentru organismul nostru. După cum știți, dieta noastră furnizează organismului elementele de care are nevoie pentru a funcționa.

Aceste numeroase substanțe provin din ingredientele de bază care sunt utilizate în timpul fabricării berii. În cele mai multe cazuri, acestea sunt:

  • Apă
  • Malt
  • Hamei
  • Levături

La această listă putem adăuga 2 ingrediente care apar după ce berea este încapsulată:

  • Alcool
  • Bioxid de carbon

Beer and food

Ar trebui să precizez că alcoolul din bere nu este unul dintre ingrediente, așa cum apare în bere după ce a fost îmbuteliată. Este drojdia adăugată chiar înainte care va mânca zahărul pe care îl conține. Atunci când îl digeră, le noastre dragi drojdii eliberează dioxid de carbon și alcool.

Bioxidul de carbon permite ca berea noastră să fie carbogazoasă în mod natural, fără adăugarea de gaz, ca majoritatea apelor carbogazoase, de exemplu.

Ce conține berea mai exact?

Rețeta rețeta berii a evoluat de-a lungul mileniilor, dar pentru a simplifica lucrurile, vom lua ceea ce puteți găsi în cană de bere obișnuită. Practic, lager-ul pe care îl găsiți în supermarketul local.

Berea conține în cea mai mare parte apă

Apa reprezintă aproximativ 92% din bere. Efectul de potolire a setei al berii se datorează, printre altele, conținutului său ridicat de apă și minerale. Nu vă spun nimic nou dacă vă spun că este vitală pentru organismul nostru.

Berea conține apă

Berea conține malț

Malțul provine dintr-o cereală, orzul, care a fost prelucrat pentru a-i da mai multă aromă. Ca toate cerealele, malțul ne furnizează aminoacizi esențiali, precum și alți acizi neesențiali.

Berea conține malț

Malțul mai furnizează berii carbohidrați, compuși proteici, minerale și oligoelemente, acizi organici vitali și vitamine.

Berea conține hamei

Hameiul hameiul este inițial o plantă medicinală. Acesta a fost adăugat în Evul Mediu de călugării germani, deoarece și-au dat seama că asigură o mai bună conservare, pe lângă gustul amar care sparge dulceața berii.

Berea conține hamei

Hameiul nu furnizează cantități măsurabile de minerale sau vitamine. Cu toate acestea, este recunoscut ca un relaxant natural și este utilizat frecvent în naturopatie. De asemenea, are proprietăți antistres și de inducere a somnului. Acesta este motivul pentru care este folosit și în homeopatie.

Berea conține drojdie

Așa cum s-a văzut mai sus, drojdia este responsabilă de modificările organice din bere. În timpul acestor procese, sunt generate alcool și dioxid de carbon. Drojdia este formată din proteine, enzime, vitamine (în special complexul B, vitamina D) și minerale.

Berea conține drojdie

Fără adăugarea drojdiei, berea chiar nu ar mai fi la fel. drojdia furnizează unele substanțe nutritive, dar este cel mai bine cunoscută pentru facilitarea tranzitului intestinal. Digerăm mai bine alimentele atunci când drojdia este prezentă.

Berea conține alcool

Conform unor studii aprofundate, alcoolul are mai multe fațete și unele pot fi contradictorii. În special, acesta este:

  • un aliment
  • un combustibil
  • un agent de curățare și analgezic
  • un stimulent și sedativ
  • Un agent de stare de bine
  • Un puternic agent de dependență care poate duce la dependență

Berea conține alcool

De fapt, cantitatea de alcool ingerată și frecvența acesteia vor determina efectele pe care le poate avea. Unele studii tind să arate că o bere pe zi reduce riscul de atac de cord. Alcoolul trebuie consumat întotdeauna cu moderație în toate cazurile.

Berea conține puține proteine

Deși berea este săracă în proteine, conține toți aminoacizii esențiali și mulți aminoacizi neesențiali. Prin urmare, berea este perfect adaptată ca supliment alimentar în cadrul unei diete sărace în proteine.

În consecință, berile 100% malț sunt superioare berilor fabricate din cereale nemaltate. Pentru informare cerealele fără malț sunt porumbul, orezul, etc…

Berea conține minerale

Berea conține minerale

Berea conține peste 30 de minerale și oligoelemente, majoritatea provenind din malț. Pentru a vă da seama, trebuie să știți că 2 halbe sau 1 litru de bere acoperă :

  • aproape jumătate din necesarul zilnic de magneziu al unui adult
  • 40% din necesarul de fosfor
  • .

  • 20% din necesarul de potasiu

Pe de altă parte, berea este foarte săracă în sodiu și calciu.

Berea conține vitamine

Berea conține toate vitaminele B importante, precum și vitaminele A, D și E. Pentru a folosi exemplul anterior, 2 halbe sau 1 litru de bere acoperă:

  • 35% din necesarul zilnic de vitamina B6
  • 20% din necesarul de vitamina B2
  • 65% din necesarul de niacină

Berea conține vitamine

Ceași cantitate de bere conține aproximativ 200mg de vitamine și compuși vitaminici proveniți în principal din malț.

Berea conține polifenoli

Conținutul de polifenoli din bere este de aproximativ 150 mg pe litru, ceea ce este relativ ridicat. Acestea sunt eficiente împotriva bolilor cardiovasculare și a cancerului. Cantități comparabile sunt prezente și în cafea, ceai și vin roșu.

Berea conține polifenoli ca și cafeaua

Berea conține dioxid de carbon

Aproximativ 1-2% din greutatea berii este dioxid de carbon. Pentru amintire, acest gaz provine din fermentarea zahărului sub acțiunea drojdiei. Dioxidul de carbon contribuie în mod semnificativ la efectul răcoritor al berii.

Cred că veți fi de acord că o bere plată nu mai este cu adevărat o bere!

Care este echivalentul nutrițional al unei halbe de bere și câte calorii conține o halbă de bere?

Pentru reamintire, o halbă conține aproximativ 50cl de bere. Cu aproximativ 160 kcal per pint, această băutură are mai puține calorii decât sucul de mere, laptele și băuturile răcoritoare. Contrar credinței populare, berea nu te îngrașă (în cantități rezonabile, desigur) și este onorabilă. Un pahar de bere de 50 cl este, prin urmare, destul de rezonabil.

Câte calorii pentru o bere

Pentru informare, o halbă de bere conține aproximativ 16 grame de alcool, dar acest lucru poate varia foarte mult în funcție de conținutul de alcool al berii.

Acum știți ce beți cu fiecare înghițitură de bere. În general, berea oferă nutrienți buni, dar nu trebuie să exagerezi. În principal alcoolul pe care îl conține poate avea efecte nocive dacă bei prea mult. În privința asta am încredere în tine pentru că ai făcut deja propriile experimente, nu-i așa?

Dacă ai avut răbdarea să-mi citești articolul până la capăt, ar trebui să știi că poți beneficia de o reducere de 20% la întreaga comandă introducând codul BLOG20 în coș.

Îmi rezerv acest cod pentru cei mai fideli cititori care ne-au descoperit site-ul prin intermediul articolelor pe care le postez cu drag! Doar ca să știți, codul nu poate fi combinat cu alte coduri de reducere pentru că nu se poate exagera, nu-i așa! 20% reducere nu ne lasă deja prea multă marjă, dar cel puțin îmi răsplătesc cititorii.

Pentru a mă încuraja și a mă susține, nu ezitați să cumpărați ceva de la noi!

Site-ul nostru oferă peste 100 de cupe de bere diferite și toate sunt unice! Avem cea mai largă gamă de pe internet și din magazinele fizice combinate.

Pentru a descoperi toate produsele noastre, faceți clic pe acest link: Chopedebiere.

Dacă doriți să citiți unul dintre celelalte articole ale mele, vă sugerez să descoperiți cele mai bune rețete pe bază de bere.

Pentru a vedea toate celelalte articole de pe blogul meu, faceți clic pe Blog De Chopedebiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *